KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ

 

Vannak gyerekek akiknél egészen kicsi korban egyértelműen eldől, hogy művészeti területen fognak érvényesülni. Vannak olyanok is, akik a pályaválasztás küszöbén hetedik-nyolcadik oszályos korukban szembesülnek azzal, hogy a kreatívitás, kézműveskedés, a rajzolás áll legközelebb hozzájuk. Ekkor kerül fókuszba a pályaválasztás nehéz kérdése, a művészeti isoklák feltérképezése, az ezekbe történő bejutás esélyének latolgatása, egyszóval a felvételi kérdésköre.

Gyakori kérdések ebben az élethelyzetben a szülők részéről:
Mit fog kezdeni ezzel az iskolával a gyermek?
Milyen lehetőségei lesznek?
Hogyan fog megélni művészként?
Milyen szakmákban tud elhelyezkedni?

Alább néhány példa:
Grafikus, illusztrátor, art direktor, formetervező, stylist, belsőépítész, enterior designer, fotós, animációs tervező, divat és öltözéktervező, textiltervező, jelmez és díszlettervező, maszkmester, foodstylist, formatervező, ötvös, ékszertervező, festőművész, grafikusművész, szobrászművész, hogy csak a legismertebbeket és legnépszerűbbeket említsük.

Oktatónk soktízéves felvételi előkészítő múlttal rendelkezik. Büszkén állithatjuk, hogy a magas túljelentkezésekkel terhelt művészeti intézményekbe való bejutási arányunk szinte 100%-osnak mondható.

Várjuk mindazokat a gyerekeket, akik eltökélten állnak a felvételi előkészítő kemény, ám annál szórakoztatóbb „munkájának” elébe. Ugyanakkor várkuk azokat is, akik még bizonytalanok, érdeklődésük még nem orientálódott egyértelműen, segítünk a tájékozódásban, egyéni és testreszabott programunkkal megkönnyítjük a dötés nehézségét.

A kurzus felépítése: A kurzus programja igazodik a februárban zajló Képzőművészeti Gimnázium felvételi elvárásaihoz. Szeptembertől-februárig gyakoroljuk a grafittal készülő térbeli test (kockológia), egy csendélet látvány utáni megalkotása színes technikával és a portré rajzolás magas szintű elsajátítását. Februártól, amikor a felvételik lezajlanak lazítunk, és egyéb színes technikákkal, vázlatrajzolással (sketchbook) linómetszéssel is foglalkozunk. 

Mikortól érdemes elkezdeni a felkészülést?
Egyénfüggő, hogy ki milyen háttértudással, szorgalommal érkezik. Ideális esetben a felkészítés 6. vagy 7. osztályban elkezdődik.

Hetente hány alkalom szükséges a sikeres felvételihez?
Intézménytől és az egyéni fejlődés ütemétől függ. Általános tapasztalat azonban, hogy a művészeti középiskolás felvételikhez (szetemberi kezdés esetén) heti egy, a Kisképzős felvételi esetén heti két alkalom szükséges. A Kisképzős felvételi előtti utolsó szakaszban (december-január) szakirányú felkészülés is javasolt az általános rajz mellett. Iskolánkban az összes szakhoz szükséges képzés és oktató elérhető. (Grafika, animáció, textil-divat, festő, fotó, kerámia, üveg...stb)

12-15 éves korig ajánljuk.

Hétfő: 15.00–17.00
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Lajkó Nóra

Hétfő: 17.00 –19.00
Helyszín: Manzart Belváros - 1066 Budapest, Lovag utca 9-11.
Vezeti: Somos Ildikó

Kedd: 15.30 –17.30
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Somos Ildikó

Szerda: 15.00–17.00
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Somos Ildikó

Csütörtök: 15.30–17.30
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Szász Regina

KISKÉPZŐS FELVÉTELI ESETÉN JAVASOLT KOMBINÁCIÓK:
szerda (Újpest) - csütörtök (Újpest),
szerda (Újpest) - hétfő (Újpest),
hétfő (Lovag utca) - szerda (Újpest)
hétfő (Lovag utca) - csütörtök (Újpest)

15 000,- Ft / 4 alkalom
Heti két alaklom esetén 28 000 Ft / 8 alkalom
A tanfolyam ára tartalmazza a foglalkozásokon felhasznált papírt és eszközöket.
A bérleteket mindig az első alkalom kezdete előtt kell megvásárolni. Egy hiányzás pótolható a bérletből, további elmaradt alkalmak esetén a fennmaradó alkalmakat nincs módunkban jóváírni.

A jelentkezés folyamatos, a tanév során bármikor lehet csatlakozni, bár ezévi felvételi esetén a sikeresség érdekében célszerű mielőbb, lehetőség szerint szeptemberben kezdeni a felkészülést. Lehetőség van a foglalkozás kipróbálására 1 alkalommal a 4 alkalmas bérlet megvásárlása előtt, ennek díja 4000,- Ft mely a helyszínen fizetendő.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat