ÖRÖKÍTSD MEG A VILÁGOT MAGAD KÖRÜL!

VÁZLATRAJZ, SKETCHBOOK ÉS ÚTINAPLÓ KÉSZÍTÉS KAMASZOKNAK

HellóAnyu! Kávézó, 2021. augusztus 02-06. naponta: 9.00-16.00

Hol is lehetne jobb helye egy kamaszoknak szóló programnak mint a város szívében? A fiatalos, romkocsmás környezet és patinás, épületek eklektikus egyvelege egész napos témát nyújt a művészi megörökítéshez. Kivételesen nem a mobillal, hanem rajzok, skiccek formájában. 

A tábor helyszínéül szolgáló HellóAnyu Kávézó része az életérzésnek, szuper bázis a megpihenésre és inspirálódásra, alkotásra. Táborunkban a résztvevő fiatalok széles alkotói eszköztárat sajátíthatnak el, hogy élményeik gyors megörökítése (skicc) meghatározó hobbivá válhasson, akár életreszólóan segítsen utazásaik kreatív megörökítésében. Akvarell, tus, toll, ceruza és egyéb könnyed művészeti eszközök segítségével megtanulnak gyors vázlatokat készíteni a látott világról, majd ezeket tovább dolgozni, saját benyomásaik alapján képeket alkotni. Délelőttönként környékbéli sétákkal a hangulatos tereken akár piknikkel egybekötve, skicceket rajzolnak festenek, délutánonként a felvázolt élményeket megtanulják kidolgozni. Akár hozzáadott ragasztott tépett emlék vagy papír darabkákkal kollázs formájában, vagy pontosabb rajzi kidolgozással saját műveket hoznak létre. Így ismerik meg lépésről-lépésre az "útinapló" vagy "sketchbook" készítésének titkait. A művészeti technikák helyes alkalmazását, és a térábrázolás alapfelvetéseit profi és a tanításban is gyakorlott építész és képzőművész oktatónk egyaránt garantálja. 

Minden nap egy délelőtti és egy délutáni művészeti foglalkozás lesz, amit egy a helyszínen főzött és elfogyasztott ebéd és (esetleg) szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 39 000 Ft/fő

Ajánlott életkor: 13 éves kortól

A tábort vezeti: Lajkó Nóra festőművész és Somogy Sára MOME végzős animáció szakos hallgató

HELYSZÍN:
HellóAnyu! Kávézó
1077 Budapest, Csányi u. 7.  

AZ ÁR TARTALMAZZA:
- a tábor ideje alatt felhasznált teljes eszköz- és anyagköltséget
- 2 fogásos ebédet

JELENTKEZÉS MÓDJA:
Jelentkezés, regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A fiatalok olyan ruhában jöjjenek a táborba, amit a legkevésbé sem sajnálnak. Legyen náluk sapka, naptej, saját kulacs, esőkabát.

Kérjük, gyermekük speciális étrend igényét mielőbb jelezzék.