KALLIGRÁFIA TÁBOR

2021. november 7. – 10.00 - 12.30

Workshopunkon a résztvevők belekóstolhatnak a szépírás technikájába, a klasszikus és modern kalligrafikus eszközök, az ecset, ecsetfilcfilc, vágott hegyű filc, és a tustoll segítségével. Mindegyik eszközzel más-más hatás érhető el,tudatosan változtatva meg a saját kézírást. Megmutatjuk azokat a mesterfogásokat, titkokat, amelyek segítségével írásképed fejlődhet, sok-sok gyakorlással új művészeti terület felfedezésével. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet: monogram, logo, arculat, cégtábla, díszcsomagolás, emléklapok, oklevelek, füzetborító, kísérő kártya, esküvői meghívó, ültető lap, menükártya, stb. A program egyénre szabottan alakul, mi mindenkinek segítünk a megvalósításban, hogy olyan írásképet, grafikát vihessen haza, amilyet megálmodott. Igény szerint egy apró akvarell festéssel készült motívum is része lehet az alkotásnak. A betűk formálása, a felirat megtervezése és gyakorlása meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet. Fontos tudni azonban, hogy workshopunk egy kiindulási alap és inspiráció. A kalligráfia tudománya sok-sok gyakorláson és szinte egy életen át mélyíthető tudáson alapuló művészi ág. Ha még sosem tanultál szépírni tussal, tollal vagy gyerekkorodban fogtál ecsetet utoljára? A programot úgy terveztük meg, hogy maximálisan figyelembe vesszük és igazodunk az egyéni tudásszinthez. Nincs elvárás és nem lesz kudarcélmény! A workshopon való részvételnek nem feltétele az előzetes kalligráfiai, rajzi vagy festészeti előképzettség. Gyakorlott kezű oktatónk segítségével a résztvevők lépésről lépésre haladnak a megvalósítás felé. A program tartalmazza: - Alapfokú tipográfiai ismeretet egy nagyon rövid előadás keretében, ami akár későbbi kreatív tevékenységekben is hasznos lehet. - Az eszközök bemuatását és ezek kipróbálását - Gyakorlást, írást - Hazavihető saját mű elkészítését, ami egyedi dísze lehet otthonunknak, de személyes, kreatív ajándéknak is kiváló. Mindez egy inspiráló hangulatú művészi környezetben, kellemes zene és kis létszámú hasonló érdeklődésű csapat társaságában.

A tábor díja: 10 900 Ft
Az ár tartalmazza a teljes anyagköltséget, és az ebédet. Reggelit és igény szerint nassolnivalót a gyereknek maguknak kell hozniuk.
Igény esetén a tábor kezdete előtt és befejezése után, fél óra ügyeletet tudunk vállalni.

Ajánlott életkor:   8-13 év

A tábort vezeti: Szász Regina, tervezőgrafikus

HELYSZÍN:
Manzart Rajziskola 1043 Budapest, Árpád út 53. (az árkádsor közepén), 
parkolási lehetőség: 1043 Budapest, Munkásotthon u. 8. felől.


Jelentkezés, regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com
A regisztráció 5000 Ft előleg befizetésével lehetséges.
Ha valamilyen okból mégsem tudnak a workshopon résztvenni, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható.
A befizetés átutalással történik. a részleteket e-mailben egyeztetjük.
A programot minimum 6 és maximum 9 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.
Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tartjuk meg, a befizetett előleget visszautaljuk.