Festészeti tábor a Dunakanyarban felnőtteknek.

2019. július 19-21.

 

Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján, ami a művészeket is évszázadok óta magához vonzza és inspirálja! 

Három napos táborunkban, úgy tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festő művészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. A kirándulásokkal, pihenéssel, bográcsozással tarkított művészeti kaland, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják. A kiemelt művészeti tecnika az akvarell festés lesz, de lehetőséget biztosítunk a tus, szén, pasztell és egyéb vegyes technikák kipróbálására is. 

Teljesen kezdő és már tapasztaltabb résztvevőkre egyaránt számítunk. A csapat mindig egy helyszínen, de akár egymástól függetlenül személyreszabott instrukciók és odafigyelés mentén fog alkotni. Ha csak gyerekkorodban festettél utoljára, de egy ideje újra alkotnál vagy felelevenítenéd a szabad kreatívítás adta flow élményt, csatlakozz hozzánk bátran! 

A szállás Kismaroson, gyönyörű, csendes erdei környezetben, csak a táborban résztvevők jelenlétével lett szervezve. Az alvás 4 személyes faházakban lesz lehetséges. A területnek van közösségi épülete is, ahol esős időben tágas helyen, tudunk elmélyülten alkotni. 

Részletes program:
9:07 Indulás a Nyugatiból. Érkezés Kismarosra 9:45 

1. nap:
Erdei séta, délelőtt szabadon választott erdei ház festése környezetével, délután Szokolyának látképe, templommal. Vacsora a táborban, étteremből rendelve. 

2. nap:
Visegrádi vár és Duna festése akvarell technikával. Fél óra sétával és 5 perc vonatozással jutunk el a strandhoz, ahol fák árnyékában, padokon, füvön ülve készítjük el pár órás alkotásunkat. Strandolási lehetőség is van. Délután a Nomád bárban, szintén dunapati helyszínem készítjük el a második festményünket, vacsora ugyanitt. Vissza a szállásra. este tábortűz, gitározás lehetséges. 

3. nap:
1 órás séta a Gálhegyre, ahonnan kilátás nyílik a Dunakanyarra, panoráma festmény készítése. Szendvicseket viszünk magunkkal. Délután festmények kiértékelése, igény szerint újabb kép készítése, korábbiak befejezése. Este bográcsozás a táborban. 

Hazaindulás:
(Aki vonattal megy) 18.16 Kismaros. 18.54-kor érkezik a Nyugatiba. 

A résztvevők a tábort vezető oktató nélkül utaznak haza. 

Táborunkat felnőtt vagy 16 éves kor feletti résztvevőkenk ajánljuk! 

A tábor díja: 35.000 Ft/ fő + útiköltség 

A díj tartalmazza:
- 3 napos művészeti oktatás
- Napi egyszeri meleg étkezés
- Teljes felhasználandó anyag és eszköz szükségleteit 

Amit a díj nem tartalmaz:
- Az utazás költsége, ami történhet egyénileg vagy csoportban vonattal (Diák: 560 Ft/jegy, Felnőtt: 1120 Ft/jegy)
- A napi egy meleg étkezésen kívüli egyéb étel szükséglet
- Akvarell papír tömb 

Egyéb információk:
- Kérjük, speciális étrend igényüket időben jelezzék.
- Olyan ruhákba jöjjenek, amit a legkevésbé sem sajnálnak. Legyen mindenkinél kalap, naptej, saját kulacs, esőkabát, kullancs és szúnyog riasztó.
- Akinek van összecsukható kisszéke vagy a szabadban festésnél szeretne maga alá párnát, plédet kérjük hozza magával. 

A tábort az alapos helyismerettel rendelkező, és Rajziskolánkban is oktató Lajkó Nóra festőművész vezeti.

JELENTKEZÉS MÓDJA:
Jelentkezés, regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A regisztráció 4.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.

Érdeklődés / Jelentkezés