GRAFIKA KURZUS, FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ – HALADÓ
ONLINE PROGRAM 

 

A grafika a képző- és alkalmazott művészeti területek egyik legnépszerűbb ága. Olyan szerteágazó, hogy bár mindenkinek ismerősen cseng, mégis nehezen meghatározható műfaj. Kurzusunk segít e sokszínű világban való tájékozódásban, a résztvevők irányt tudnak választani, el tudják sajátítani az alapvetéseket. Betekintést enged a grafikusművészek, illusztrátorok autonóm, fantáziadús, akár mesés világába. Emellett megismerhetik a megrendelésre alkotó tervezők feladatait is. 

A kurzus során olyan kreatív tervezési folyamatokat ismerhetnek meg a résztvevők, ami plakátok, könyvborítók, emblématervek, arculatok megtervezését és kivitelezését alapozza meg. A feladatok egy része hagyományos, kézzel készült tematikán alapszik, de jelentősebb mértékban bepillantást illetve a gyakorlatban is alkalmazható tudást nyerhetnek majd a számítógépen történő kivitelezés világába is. A program vezetője Ferenczy Dóra grafikus a MOME után Berlinben és Dániában tanult tovább, azóta pedig oktatóként és szabadúszó grafikusként is sikeres. 

A grafikusi tevékenység alapfeltétele a készségszintű Adobe CC (Photoshop és Illusztrator) programismeret, melyeket a tervezési folyamatok előtt szükséges elsajátítani. Kurzusunkat úgy alakítottuk, hogy akinek szükséges, a tervezői órák megkezdése előtt egy órában programismeret órát tartunk. 

Tehát programismeret és programismeret nélküli jelentkezőket is szívesen várunk!

Programismeret: kedd, 17.00 - 18.00
Grafika szakmai felkészítés: kedd, 18.00 - 20.00

Ajánlott korosztály: Felnőtteknek, de 15 éves kortól látogatható

Ára: 
Programismeret: 14 000 Ft/ 4 alkalom 
Grafikai kurzus: 26 000 Ft/ 4 alkalom
Programismeret és grafikai kurzus: 35 000 Ft/ 4 alkalom 

Amennyiben a grafikai képzés (akár programismerettel együtt) a felvételi felkészítő folyamat része, azaz a rajzi képzés is nálunk történik, úgy a rajzórákkal együtt az ár csomagban kalkulálódik. 

Programismeret + Grfaika kurzus + heti 2 rajz esetén: 63 000 ft/ hó (8x3 óra rajz és 4x3 óra grafika)

A jelentkezés és bekapcsolódás lehetősége folyamatos, de a 2022-es felvételi esetén célszerű a kezdetektől, vagyis szeptember elejétől csatlakozni. A kurzusok ugyan négyalkalmas periódusokban vannak feltüntetve, de a grafikai képzés eredményessége hosszabb idő után, várhatóan egy iskolai év alatt tud megmutatkozni.
A MOME vagy a Képzőművészeti Egyetem grafika szakára a teljeskörű grafikai felkészülés akár több éven keresztül is tarthat, ezért érdemes a 10-11. osztálytól elkezdeni.

A bérleteket mindig az első alkalom kezdete előtt kell megvásárolni.

Vezeti: Frenczy Dóra grafikus

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat