KALLIGRÁF WORKSHOP - 2017. május 12. – 10.00 – 14.00

 

Hétvégi kalligráf workshopunkon a résztvevők, belekóstolhatnak a szépírás technikájába, három kalligrafikus eszköz, az ecsetfilc, vágott hegyű filc és a klasszikus mártogatós toll segítségével. Mindegyik eszközzel más-más hatás érhető el, tudatosan változtatva meg a saját kézírást. Megmutatjuk azokat a mesterfogásokat, titkokat, amelyek segítségével egy olyan kész felirattal távozhatsz a nap végén, mely örök emlék és egyúttal inspiráló produktum a továbblépéshez. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás szinte már meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet: monogram, logo, arculat, cégtábla, díszcsomagolás, emléklapok, oklevelek, füzetborító, kísérő kártya, esküvői meghívó, ültető lap, menükártya.

A program igény szerint egyénre szabottan alakul, mi mindenkinek segítünk a megvalósításban, hogy olyan írásképet, képet vihessen haza, amilyet megálmodott. Igény szerint akvarell festéssel kiegészített képkészítés is része lehet a programnak.

Ha még sosem tanultál szépírni tussal, tollal, vagy gyerekkorodban fogtál ecsetet utoljára?
A programot úgy terveztük meg, hogy az egyént figyelembe véve igazodik a tudásszinthez. Nincs elvárás és nem lesz kudarcélmény! A workshopon való részvételnek nem feltétele az előzetes kalligráfiai, rajzi vagy festészeti előképzettség. Gyakorlott kezű oktatónk segítségével a résztvevők lépésről lépésre haladnak a megvalósítás felé.

Mit tartalmaz a workshop ára?
– A workshopon felhasznált összes anyagköltséget.
- Két grafikus, tipográfus oktató folyamatos korrektúráját és segítségét.
- Teát és aprósüteményt.

Amit biztosan nyújtani fogunk:
– vidám, energiával töltő délelőtti programot, ahol a résztvevők garantáltan fogják élvezni a művészet által nyújtott önmagunkba feledkezés flow élményét
- egy kis betű és tipográfiai ismeretet, ami akár későbbi kreatív tevékenységekben is hasznos lehet – inspiráló hangulatú környezet és kellemes zenét
– hazavihető saját művet, ami egyedi dísze lehet otthonunknak, de személyes, kreatív ajándéknak is kiváló.

Helyszín: Manzart Rajziskola (az Ady Endre Művelődési Központ épületében)
1043 Budapest, Tavasz u. 4.

Vezeti: Szász Regina és Somos Ildikó

Ára:  7500,- Ft

A regisztráció 4000,- Ft előleg befizetésével lehetséges. A tanfolyam kis létszámú, anyag és eszközigényes, ezért fontos, hogy pontosan tudjuk kire számíthatunk.

Jelentkezés