A Manzart Rajziskola- és Művészeti Műhely működési rendje


Rajziskolánk alapelve, hogy az oktatás az egyéni igények és képességek szem előtt tartásával történik. Minden kérést igyekszünk figyelembe venni és szívesen fogadjuk az észrevételeket. A képzések zavartalanságának érdekében a rajziskola az alábbi szabályok szerint működik.

Jelentkezés:
Programjainkra minden elérhetőségünkön elfogadunk jelentkezéseket.
+36 20 915 2595
manzart.rajziskola@gmail.com

Befizetések:
A programok részvételi díjának befizetése történhet személyesen vagy banki utalással. Helyszíni befizetés esetén csak készpénzt tudunk elfogadni. Amennyiben lehetséges az adott összeget pontosan hozzák magukkal, az órák kezdetekor nem mindig van lehetőség visszajárót adni.  A részvételi díjat minden esetben a program megkezdése előtt kell kifizetni. A befizetések határideje átutalás esetén az adott hónap első napja vagy személyes befizetés esetén a hónap első foglalkozásának napja. Amennyiben a díjat gyermekükkel küldik, kérjük a pontos összeget borítékban, a nevet és a csoportot feltüntetve tegyék. Workshopra történő jelentkezés mindig az előleg befizetésével válik véglegessé. A jelentkezőnek közbejött akadály miatti elmaradt részvétel előlegét, nem áll módunkban visszatéríteni. Egyeztetés után, bizonyos esetekben a befizetett előleg felhasználható egy másik programunkra. A workshopok részvételi díjának második részlete a foglalkozás megkezdése előtt a helyszínen fizetendő. Születésnapi programjaink foglalása az alapdíj befizetésével válik véglegessé. 

Hiányzások:  
A 4 alkalmas bérletek 5 hétig érvényesek, tehát egy hiányzást a Rajziskola jóváír. Adott hónapban egy alaklomnál több hiányzás esetén, a második kimaradt alkalmat pótolhatnak egy másik foglalkozásunkon. Az ezeken felüli elmaradt foglalkozásokat nem áll módunkban jóváírni. Amennyiben egy alkalmat egy másik csoportban pótolni szeretnének, kérjük e-mailben jelezzék felénk! Ha az Önök által pótlásul választott foglalkozás telített vagy más ok miatt nem alkalmas, jelezzük és másik opciót javaslunk.Amennyiben előre tudható, hogy 4 alkalmat nem áll szándékában (egymás után) lejárni, úgy egyszeri árat tud fizetni az órákért.

Kedvezmények:
Testvéreknek az összes Manzart Rajziskolás foglalkozás árából 10% kedvezményt biztosítunk a második és minden további gyermek részvételi díjából. Több bérletes foglalkozásunk egyidejű igénybevétele esetén egyéni kedvezményeket biztosítunk.

Próba foglalkozások:
Bérletes foglalkozásainkra történő jelentkezés előtt próba alkalmat biztosítunk. Ennek díja gyermekek esetén egységesen 1500- Ft / alkalom.  Egy jelentkező maximum 3 különböző próba foglalkozáson vehet részt. Felnőttek esetén a próbaóra az adott foglalkozástól függően 4000-Ft, illetve 5000-Ft.

Szükséges felszerelések és anyagok:
A tanfolyamok ára tartalmazza a foglalkozásokon felhasznált papírt, anyagokat és eszközöket. A Rajziskolában a ruházat védelmében festő kötényt tudunk biztosítani. A ruházat esetleges károsodásáért a felelősséget nem tudjuk vállalni.

Kísérők:
A legkisebbek esetén (ha a gyermek kifejezetten igényli) lehetőség van arra, hogy a szülő vagy kísérő az első foglalkozás során jelen legyen. Az oktatók kifejezett kérése, hogy ebben az esetben a szülő a háttérben, csakis megfigyelőként tartózkodjon. A programok zavartalan lebonyolítása érdekében arra kérjük a hozzátartozókat, hogy a gyerekek a későbbiekben a foglalkozásokon önállóan vegyenek részt. A Rajziskola utca felőli része teljes üveg felület, így a foglalkozások kívülről, mindenki számára láthatóak.

Érkezés:
A Rajziskola újpesti helyszíne egyterű, nincs külön várakozó helység. A különböző foglalkozások negyed órás szünetekkel váltják egymást. Ezért arra kérjük az érkezőket, hogy pontosan, az adott foglalkozás előtt körülbelül 5 perccel érkezzenek. Amennyiben előbb érkeznek és az előző foglalkozás még tart, kérjük a Rajziskolán kívül várják meg annak végét, hogy mindenkit megillessen a teljes és nyugodt alkotás lehetősége. Ha szélsőséges időjárás vagy egyéb tényező miatt mégis az előző foglalkozás befejezte előtt a Rajziskolában várakoznak, kérjük ezt az adott foglalkozás minimális megzavarásával tegyék. Gyermek foglalkozások esetén pedig kérjük, hogy a helységbe egyedül engedjék be gyermekeiket. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük szépen!

Oktatókkal való konzultáció:
A foglalkozásokat vezető oktatóknak és tanároknak az óra előtt illetve két foglalkozásuk között szükségük van felkészülési időre. Mind a gyakorlati előkészületek, mind a gondolati és lelki ráhangolódás tekintetében, a szünetekben lévő tevékenységük már az óra része. Pontosan tudjuk viszont, hogy vendégeinknek illetve szüleiknek számtalan kérdése és kérése gyülemlik fel akár óráról-órára. A Manzart szellemiség egyik alappillére a kölcsönös kommunikáció ezért kérjük, hogy a foglalkozás zavartalansága és a koncentrált párbeszéd érdekében ezeket válasszuk külön, és az oktatóktól kérjünk konzultációs időpntot. Ezt megtehetik e-mailben, vagy akár rövid egyeztetés során minden hónap első foglalkozásakor.