RAJZI ALAPOK ÉS MŰVÉSZETI TECHNIKÁK TINIKNEK
Középiskolai felvételi előkészítő csoport

 

Kurzusunk, sok-sok év fiatalokkal való foglalkozás tapasztalatai révén formálódott úgy, hogy ennek az érzékeny korosztálynak perspektívát és minőségi kikapcsolódást nyújtson. Vannak gyerekek, akiket kevésbé vonz a sport, esetleg visszahúzódobbak, nehezen találják meg magukat a különféle népszerű délutáni foglalkozásokon. Az ő számukra is hasznos lehet, független attól, hogy későbbi pályájuk milyen irányba halad tovább. Erre a tanfolyamra azokat a kamasz korú gyerekeket várjuk, akik a rajztanulást már komolyabb formában képzelik. A foglalkozások nem a fantázia alapú alkotásról, hanem mindig a látott világ megfigyelésén keresztül alkotott képről szólnak. Vannak gyerekek akiknél egészen kicsi korban egyértelműen eldől, hogy művészeti területen fognak érvényesülni. Vannak olyanok is, akik a pályaválasztás küszöbén hetedik-nyolcadik osztályos korukban szembesülnek azzal, hogy a kreativitás, kézműveskedés, a rajzolás áll legközelebb hozzájuk. Ekkor kerül fókuszba a pályaválasztás nehéz kérdése, a művészeti iskolák feltérképezése, az ezekbe történő bejutás esélyének latolgatása, egyszóval a felvételi kérdésköre.

Várjuk mindazokat a gyerekeket, akik eltökélten állnak a felvételi előkészítő kemény, ám annál szórakoztatóbb „munkájának” elébe. Ugyanakkor várjuk azokat is, akik még bizonytalanok, érdeklődésük még nem orientálódott egyértelműen, segítünk a tájékozódásban, egyéni és testreszabott programunkkal megkönnyítjük a döntés nehézségét.

A kurzus felépítése:
A kurzus programja igazodik a februárban zajló Képzőművészeti Gimnázium felvételi elvárásaihoz. Szeptembertől-februárig gyakoroljuk a grafittal készülő térbeli test (kockológia), egy csendélet látvány utáni megalkotása színes technikával és a portré rajzolás magas szintű elsajátítását. Februártól, amikor a felvételik lezajlanak lazítunk, és egyéb színes technikákkal, vázlatrajzolással (sketchbook) linómetszéssel is foglalkozunk.Mikortól érdemes elkezdeni a felkészülést?Egyénfüggő, hogy ki milyen háttértudással, szorgalommal érkezik. Ideális esetben a felkészítés 6. vagy 7. osztályban elkezdődik.

Mikortól érdemes elkezdeni a felkészülést? Hetente hány alkalom szükséges a sikeres felvételihez?
Intézménytől és az egyéni fejlődés ütemétől függ. Általános tapasztalat azonban, hogy a művészeti középiskolás felvételikhez (szetemberi kezdés esetén) heti egy, a Kisképzős felvételi esetén heti két alkalom szükséges.
A Kisképzős felvételi előtti utolsó szakaszban (december-január) szakirányú felkészülés is javasolt az általános rajz mellett. Iskolánkban az összes szakhoz szükséges képzés és oktató elérhető. (Grafika, animáció, textil-divat, festő, fotó, kerámia, üveg...stb)

12-15 éves korig ajánljuk

Hétfő: 15.00–16.45
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Lajkó Nóra

Hétfő: 15.30 –17.30
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Breszkovics Bernadett

Kedd: 15.00 –16.45
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Somos Ildikó, Varga Andi

Szerda: 15.00–17.00
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Somos Ildikó, Varga Andi

Péntek: 15.30–17.30
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Szász Regina

Péntek: 15.00 –17.00
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Lajkó Nóra

Ára: 20 000,- Ft / 4 alkalom

A tanfolyam ára tartalmazza a foglalkozásokon felhasznált papírt és eszközöket, élő modellt biztosít és a felvétel előtti utolsó két hétben segít a felvételi mappa összeállításában.
A bérleteket mindig az első alkalom kezdete előtt kell megvásárolni. Egy hiányzás pótolható a bérletből, további elmaradt alkalmak esetén a fennmaradó alkalmakat nincs módunkban jóváírni.

A jelentkezés folyamatos, a tanév során bármikor lehet csatlakozni. Lehetőség van a foglalkozás kipróbálására 1 alkalommal a 4 alkalmas bérlet megvásárlása előtt, ennek díja 6000,- Ft mely a helyszínen fizetendő.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat