Háromnapos festészeti tábor a Dunakanyarban felnőtteknek

Dunakanyar, 2020. augusztus 14-16.

Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján, ami a művészeket is évszázadok óta magához vonzza és inspirálja! 

A három napos program során, úgy tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festő művészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. A kirándulásokkal, kajakozással, pihenéssel, bográcsozással tarkított művészeti kaland, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják. A kiemelt művészeti tecnika az akvarell festés lesz, de lehetőséget biztosítunk a tus, szén, pasztell és egyéb vegyes technikák kipróbálására is.

Teljesen kezdő és már tapasztaltabb résztvevőkre egyaránt számítunk. A csapat közös helyszíneken, de akár egymástól függetlenül személyreszabott instrukciók mentén fog alkotni. Ha csak gyerekkorodban festettél utoljára, de egy ideje újra alkotnál vagy felelevenítenéd a szabad kreatívítás adta flow élményt, csatlakozz hozzánk bátran!
A szállás Verőcén, egy csendes völgyben van, az alvás 6 személyes faházakban lesz lehetséges, félpanziós szolgáltatással, tehát reggelink és vacsoránk is lesz.

RÉSZLETES PROGRAM:
Ha valaki nem szeretne ott aludni, napi bejárás is lehetséges, ez esetben minden nap ezzel a vonattal tud bejönni, 35 perc utazással. Kérjük jelezzék a jelentkezésnél, ha nem szeretnének szállást.

9:07 Indulás a Nyugatiból. Érkezés Kismarosra 9:45.

1. nap:
Erdei séta, Verőce épületeinek skiccelése szabadon választott könnyed technikával. Templom, utcakép perspektívájának megismerése.
2. nap:
Visegrádi vár és Duna festése akvarell technikával. Fél óra sétával és 5 perc vonatozással jutunk el a strandhoz, ahol fák árnyékában, padokon, füvön ülve készítjük el pár órás alkotásunkat. Strandolási lehetőség is van. Délután a Nomád bárban, szintén dunapati helyszínem készítjük el a második festményünket. A helyszínen kenut is lehet használni, gyakorlottabbak a kisoroszi szigetcsúcsra is átevezhetnek festeni( kb 10 perc evezés). Vissza a szállásra. este tábortűz, gitározás lehetséges.
3. nap:
1 órás séta a Gálhegyre, ahonnan kilátás nyílik a Dunakanyarra, panoráma festmény készítése. Szendvicseket viszünk magunkkal. Délután festmények kiértékelése, igény szerint újabb kép készítése, korábbiak befejezése. Este bográcsozás a táborban.

Hazaindulás:
(Aki vonattal megy) 18.16 Kismaros. 18.54-kor érkezik a Nyugatiba.

A résztvevők a tábort vezető oktató nélkül utaznak haza. 

Díj: 39 000 Ft/fő + útiköltség 

AJÁNLOTT ÉLETKOR:
felnőtteknek, vagy szülő-gyerek program (18 éves kor alatt szülői kísérettel)

A tábort vezeti: Lajkó Nóra festőművész

A DÍJ TARTALMAZZA: 
- 3 napos művészeti oktatás
- Napi kétszeri étkezés
- Teljes anyag és eszköz szükségleteit

AMIT A DÍJ NEM TARTALMAZ:
- Az utazás költsége, ami történhet egyénileg vagy csoportban vonattal
(Diák: 560 Ft/jegy, Felnőtt: 1120 Ft/jegy)
- A napi két étkezésen (reggeli, vacsora) kívüli egyéb étel szükséglet
- Akvarell papír tömb

EGYÉB INFORMÁCIÓK:
- Kérjük, speciális étrend igényüket időben jelezzék.
- Olyan ruhákba jöjjenek, amit a legkevésbé sem sajnálnak. Legyen mindenkinél kalap, naptej, saját kulacs, esőkabát, kullancs és szúnyog riasztó.
- Akinek van összecsukható kisszéke vagy a szabadban festésnél szeretne maga alá párnát, plédet kérjük hozza magával.
A tábort Lajkó Nóra képzőművész vezeti.

JELENTKEZÉS MÓDJA:
Jelentkezés, regisztráció: likeonora@gmail.com
A regisztráció 10.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.