ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A Manzart Rajziskola 18 éve szervez nyári táborokat.

Táboraink alapvetően bejárós jellegűek, az ebédet tartalmazzák. A tábori program 9-16 óráig tart, szükség esetén akár 8 órától is tudjuk fogadni a gyerekeket. (Kivéve börzsönyi művésztelep, ami ottalvós.)

A táborokban az összes felhasznált anyagot és eszközt a rajziskola biztosítja.

A táborok remek lehetőséget nyújtanak szárnypróbálgatásra a művészet és kreativitás területén. Az első kapu lehet egy varázslatos terület felé, ami a későbbiekben évekre vagy akár egy életre meghatározóvá válhat. Sokan „használják" arra a táborokban gyűjtött tapasztalatot, hogy könnyebb legyen a döntés, akarnek-e esetleg ezzel a területtel komolyabban is foglalkozni.

Akik pedig csak egy nyári, alkotással feltöltő és nyugalmas programra vágynak,szintén nem fognak csalódni. Remek saját művekkel, sok-sok hasznosinformációval és tudással gazdagodnak.

Minden táborunkat egy oktatónk vezeti és egy asszisztens segíti.

A regisztráció minden tábor esetén a díjelőleg befizetésével véglegesedik, ami egységesen 20 000,- Ft/fő. A díjelőleget a táborozó esetleges visszalépése esetén nem áll módunkban visszafizetni.


ALSÓÖRS


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 1-5.
hétfő-péntek, 9.00-16.00 óráig
Képzőművészeti alkotótábor felnőtteknek

Rajziskolánk immár tizedik éve, a Balaton északi partján Alsóörsön, egy csodálatos, Budapestről is könnyen elérhető településen, 5 napos, (nem ottalvós) művészeti tábort szervez az érdeklődőknek. Tapasztalt művészoktatók segédletével végigjárjuk a falu szépségeit és alkotunk a természet valódi és közvetlen megfigyelésén keresztül. „Ránézünk" a nádasra és a hattyúkra – más szemmel, mint a strandolós pihenés közben. A falu csendesebb részein letáborozunk együtt és kivételesen nem fényképezőgéppel, hanem saját festményeinkkel és rajzainkkal örökítjük meg a látottakat. Rajzolunk és festünk épített és természeti formákat, a hely kiemelkedően szép grandiózus panorámájától kezdve az egészen apró és a rohanó hétköznapokon alig észlelhető élővilágig.

A könnyed nyári hangulathoz illeszkedően elsősorban a spontán és játékosságnak is teret adó akvarell, a lágyságával és elkenhetőségével puha és megnyugtató hatású pasztell és szén, vagy a rétegekben festhető és lassabban száradó akril technikával fogunk foglalkozni. Emellett teret kap a vázlatrajz (sketch), a kroki, tehát a kevésbé kidolgozott műfajok műhelytitkainak megismerése is. Ha valaki a klasszikus megoldásokon túl a modern, absztrakt, vagy kortárs művészeti világ felé is szeretne kalandozni, művész oktatóink segítségével bátran megteheti.

Igazi relaxálós szünidei programra készülünk, mely kiegészítője lehet egy tartalmas balatoni nyaralásnak. A program kis létszámú csoporttal, gyakorlatilag személyre szabottan történik. Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően foglalkozunk. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk. Alkotóházunk és bázisunk csodálatos környezetben, Alsóörs nyugalmas és festői szépségű részén, a helyi műemlékek egyik legközkedveltebb épületében, az alsóörsi Török-házban lesz.

A programot felnőtt résztvevők számára tervezzük, de a szülő-gyerek párosokat is szeretettel várjuk!

Díj: 69 000,- Ft/fő + ebéd

A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja.

Ebéd opcionálisan rendelhető 3500,- Ft/nap.

A szállás biztosítása és az utazás mindenki számára saját szervezésben történik.

A tábort vezeti: Somos Zsuzsa grafikusművész, Breszkovics Bernadett képzőművész, Somos Ildikó grafikus, mindannyian a Manzart rajziskola oktatói.


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 8-12.
hétfő-péntek, 9.00-16.00 óráig
Képzőművészeti alkotótábor kamaszoknak

Rajziskolánk immár tizedik éve, Balaton északi partján Alsóörsön, egy csodálatos, Budapestről is könnyen elérhető településen, 5 napos, (nem ottalvós) művészeti tábort szervez az érdeklődőknek. Tapasztalt művész oktatók segédletével végig járjuk a falu szépségeit, és alkotunk a természet valódi és közvetlen megfigyelésén keresztül. „Ránézünk" a nádasra és a hattyúkra – más szemmel, mint a strandolós pihenés közben. A falu csendesebb részein letáborozunk együtt, és kivételesen nem mobillal, hanem saját festményeinkkel és rajzainkkal örökítjük meg a látottakat.
Évről-évre csodálatos megfigyelnünk azt a jelenséget, ahogy a zajjal és ingerrel telítődött fiatalok napról - napra veszik át az alkotás és lecsendesedett környezet adta nyugalmat és flow-t. A megszokott, pörgős hétköznapokból való kiszakadás, magával hozza a társas kapcsolódást, a táborok alatt szinte kivétel nélkül remek hangulat alakul, sokszor évekre szóló barátságok köttetnek.

A könnyed nyári hangulathoz illeszkedően elsősorban a lágy hatású, maszatolható szén vagy pasztell, a rétegekben festhető akril, a spontán akvarell, a japán metszeteket eszünkbe juttató tus, a játékos kollázs és montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapprogramot. Emellett teret kap a vázlatrajz (sketch), a kroki, tehát a kevésbé kidolgozott műfajok műhelytitkainak megismerése is.
A program kis létszámú csoporttal, gyakorlatilag személyre szabottan történik. Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően foglalkozunk. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk. Alkotóházunk és bázisunk csodálatos környezetben, Alsóörs nyugalmas és festői szépségű részén, a helyi műemlékek egyik legközkedveltebb épületében, az alsóörsi Török-házban lesz.
Igazi relaxálós szünidei programra készülünk, mely kiegészítője lehet egy tartalmas balatoni nyaralásnak.

Díj: 65 000,- Ft/fő + ebéd: 17 500 Ft
Az ebédet előreláthatóan a szomszédos Lovasi Kikötő bisztró biztosítja.

A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja.

A szállás biztosítása és az utazás mindenki számára saját szervezésben történik

Ajánlott életkor: 12-17 év

A tábort vezeti:Varga Andrea képzőművész és Somos Ildikó grafikus.Az elmúlt évek adatai alapján táboraink teljesen meg szoktak telni, de a tábor elindításához szükséges minimum létszám: 6 fő. Ha a tábor nem indul el, a kezdete előtt 2 héttel tájékoztatjuk a jelentkezőket, az díjelőleget visszautaljuk.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat