BÖRZSÖNY


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. augusztus 23-25.
3 napos művésztelep felnőtteknek és szülő-gyerek pároknak

Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján, ami a művészeket is évszázadok óta magához vonzza és inspirálja! A három napos program során, úgy tanulhatunk és alkothatnunk, ahogy az igazi plein air festőművészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. Rajzolunk és festünk épített és természeti formákat, a hely kiemelkedően szép, grandiózus panorámájától kezdve, akár az egészen apró és a rohanó hétköznapokon alig észlelhető élővilágig.

A program gerince a minket körbe vevő természet inspirálta alkotás lesz, de mint ahogy az a művésztelepeken lenni szokott, lehetőség lesz a látottak tovább gondolására és koncepcióba helyezett, akár fantáziával kiegészített művészi képalkotásra is. A fókusz nem csak a klasszikus és valósághű ábrázoláson, hanem az egyéni művészi megnyilvánuláson is lesz.

Sokféle technikát kipróbálhatsz és felhasználhatsz az alkotáshoz, mi biztosítjuk hozzá a felszerelést és a személyre szabott szakmai iránymutatást, segítséget. A könnyed nyári hangulathoz illeszkedően elsősorban a spontán és játékosságnak is teret adó akvarell, a lágyságával és elkenhetőségével puha és megnyugtató hatású pasztell és szén vagy a rétegekben festhető és lassabban száradó akril technikával fogunk foglalkozni. Emellett teret kap a vázlatrajz (sketch), a kroki, tehát a kevésbé kidolgozott műfajok műhelytitkainak megismerése is. Ha valaki a klasszikus megoldásokon túl a modern, absztrakt vagy kortárs művészeti világ felé is szeretne kalandozni, művész oktatóink segítségével bátran megteheti.

A kirándulásokkal, pihenéssel, bográcsozással tarkított művészeti kaland, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják.

Teljesen kezdő és már tapasztaltabb résztvevőkre egyaránt számítunk. A csapat közös helyszíneken, de akár egymástól függetlenül is, személyre szabott instrukciók mentén fog alkotni.

Helyszín: A szállásunk és egyben gyönyörű környezetben fekvő alkotói helyszínünk a Börzsöny kapujában lévő Kismaros-Börzsönyligeten lévő Kismagos. A szállásról információ: kismagos.hu, az alvás 4 ágyas, frissen felújított faházakban lesz megoldva. Az utazás egyénileg történik autóval vagy vonattal.

Étkezés: Hideg reggeli, hideg vacsora, meleg ebéd.

Díj: 63 000,- Ft/fő 3 nap/2 éjszaka + étkezés 20.000 Ft (hideg reggeli és vacsora, meleg ebéd), vagy egyénileg megoldott étkezés. (Sétatávolságra étterem, autóval 5 perc távolságra közért található.)

A tábor tartalmazza a 3 napi program során használatos összes művészeti eszközt és anyagot.

A programot felnőtt résztvevők számára tervezzük, de szülő-gyerek párosok esetén nem zárjuk ki a gyermekek (12+) részvételét.

A tábort vezeti: Breszkovics Bernadett képzőművész és Lajkó Nóra képzőművész

A jelentkezés 20 000 Ft díj előleg befizetésével véglegesedik. Az előleg a két éjszakára vonatkozó szállás ára, ami által a szálláshelyeket mi is lefoglaljuk a Kismagos vendégházban. Ezért a díj előleget a jelentkező esetleges visszalépése esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat