ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Belvárosi táboraink helyszíne: 1077 Budapest, Csányi u. 7.
Táboraink más helyszíneken

A Manzart Rajziskola 18 éve szervez nyári táborokat.

Táboraink alapvetően bejárós jellegűek, az ebédet tartalmazzák. A tábori program 9-16 óráig tart, szükség esetén akár 8 órától is tudjuk fogadni a gyerekeket. (Kivéve börzsönyi művésztelep, ami ottalvós.)

A táborokban az összes felhasznált anyagot és eszközt a rajziskola biztosítja.

A táborok remek lehetőséget nyújtanak szárnypróbálgatásra a művészet és kreativitás területén. Az első kapu lehet egy varázslatos terület felé, ami a későbbiekben évekre vagy akár egy életre meghatározóvá válhat. Sokan „használják" arra a táborokban gyűjtött tapasztalatot, hogy könnyebb legyen a döntés, akarnek-e esetleg ezzel a területtel komolyabban is foglalkozni.

Akik pedig csak egy nyári, alkotással feltöltő és nyugalmas programra vágynak,szintén nem fognak csalódni. Remek saját művekkel, sok-sok hasznosinformációval és tudással gazdagodnak.

Minden táborunkat egy oktatónk vezeti és egy asszisztens segíti.

A regisztráció minden tábor esetén a díjelőleg befizetésével véglegesedik, ami egységesen 20 000,- Ft/fő. A díjelőleget a táborozó esetleges visszalépése esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Érdeklődés / Jelentkezés: manzart.rajziskola@gmail.com


MANZART BELVÁROS

Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 1-5.
ManzArt Kortárs művészeti alkotótábor

Egy tábor a legnyitottabbaknak!

Ebben a táborban a lényeg és a fókusz nem csak a rajzon, a valósághű ábrázoláson, hanem az egyéni világlátáson és az ösztönös, őszinte kreatív alkotáson is lesz. Amit szeretnénk megmutatni a gyerekeknek, túlmutat a képzőművészethez kapcsolódó elképzeléseink hagyományos keretein. A modern vagy absztrakt képzőművészet nem feltétlen értelmezhetetlen és nem csak a művészek számára otthonos világ.
Persze lesz klasszikus rajz és festés, sok-sok újat is fogunk tanulni ezekről, de a hagyományos művészeti technikákon túl (szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs) betekintést szeretnénk adni a kortárs művészet adta új lehetőségek irányába is. Még az is elképzelhető, hogy az alkotások térbelivé, műtárgyakká formálódnak.
Reményeink szerint a tábor alatt a fiatalok oldódnak és nyitottabbá válnak, képesek lesznek és mernek szokatlan, új alkotásokat létrehozni.
Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően fogunk foglalkozni, alkotni. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk.

A foglalkozások szünetében sokféle művészeti stílust és kortárs művészeket bemutató vetítéseket tartunk a gyerekeknek.

A tábor segíthet a képzőművészeti iskolák iránt érdeklődőknek is, a lehetőségek megismerésében. A tábort vezető Kádár Emese a Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett, aki a kortárs magyar képzőművészeti élet aktív tagja, sikeres, friss szellemiségű kiállító művész.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz, amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 64 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 13-18

A tábort vezeti: Kádár Emese képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 8-12.
Tervezőgrafika, illusztráció tábor

A grafika a képző és alkalmazott művészeti területek egyik legnépszerűbb ága. Olyan szerteágazó, hogy bár mindenkinek ismerősen cseng, mégis nehezen meghatározható műfaj. Ha valahogyan definiálni kell, két hatalmas csoportra osztható: egy illusztrációs, rajzosabb tulajdonképpen művészibb és egy megrendelői igényeket kielégítő, tervezőgrafikai, inkább a számítógépes programokkal készített irányra.

Táborunk segít e sokszínű világban való tájékozódásban és abban, hogy a résztvevők akár irányt tudjanak választani egy úton, későbbi célok elérésében. Betekintést enged a grafikusművészek, illusztrátorok autonóm, fantáziadús, akár mesés világába, de megmutatja a megrendelésre alkotó kreatív tervezők feladatait is. A tábor során olyan kreatív tervezési folyamatokat ismerhetnek meg a résztvevők, ami plakátok, könyvborítók, emblématervek, arculatok megtervezését és kivitelezését alapozza meg és ezzel az 5 napos tábor gerincét fogja adni.

A feladatok nagy része manuális, azaz kézzel készülő feladatok tematikáján alapszik, ahol a nagyobb szerep a gondolatiságon, a kreatív ötleteken van. Emelett kisebb arányban ugyan, de a fiatalok bepillantást nyerhetnek majd a számítógépen történő kivitelezés világába is. A tábor vezetője Ferenczy Dóra grafikus a MOME után Berlinben tanult tovább, azóta pedig oktatóként és szabadúszó grafikusként dolgozik.

A tábor segíthet a tematikához kapcsolódó szakmai irányú továbbtanulásban, döntésekben, a lehetőségek megismerésében.

A tábor létszáma limitált, a részvétel feltétele egy saját laptop, amit a fiataloknak a megadott napokon magukkal kell hoznia.

Minden nap egy délelőtti és egy délutáni művészeti foglalkozás lesz, amit egy a helyszínen főzött és elfogyasztott ebéd és (esetleg) szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 68 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 13-18

A tábort vezeti: Csia Boglárka, Varga Andrea, Ferenczy Dóra.


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 15-19.
Képregény alkotó tábor kamaszoknak

Rajziskolán az elsők közt volt, aki elkezdett, a mára már hatalmas népszerűségnek örvendő képregény rajzoló műfajban gyerekekkel foglalkozni.
Az elmúlt néhány év alatt rengeteget változott a világ és ez éppen a fiatalok online térben való létezését érinti leginkább.
Rengetegen merülnek el a végtelen lehetőség adta álmok világában, képzeletbeli történetekben. A karakterekkel való azonosulás a mai kor gyermekeinek és fiataljainak szerepjátéka.

Ennek megélése és gyakorlása sokféle szinten és színvonalon történhet. A már kész, más alkotók által már kitalált és megrajzolt képregény, manga és anime másolásán túl, millió csoda és lehetőség vár az arra fogékony gyerekekre. Ha utat és példát mutatunk a karakterek képzeletbeli világában lévő sokféleségre, az egyszerű másolási folyamatokon túl, igazi kreatív tevékenységgé válhatnak.

Várjuk azokat a fiatalokat, akik nem csak rajzolni, de írni, gondolkodni, történeteket mesélni is szeretnek. A képregény az önkifejezés egyik legszabadabb és legönállóbb műfaja. Lehetőséget biztosít bárkinek, hogy fantasztikus kalandokat éljen meg egy saját maga alkotta világban.

Táborunkban ezeket az ötleteket izgalmas feladatokkal és különféle művészeti technikák alkalmazásával szeretnénk kicsalogatni a résztvevő gyerekekből, hogy saját maguk hozhassák létre a hozzájuk leginkább illő alkotásokat. A résztvevőknek lehetőségük lesz belekóstolni az animációs tervezés és mozgatás alapjaiba is, számos kreatív feladat során. Megismerkedhetnek a stop-motion animáció, a storyboard rajzolás és a fázis rajzolás sajátosságaival is. Kortárs és klasszikus illusztrátorok és művészek, animációs tervezők, képregény készítők munkáival inspirálva, az elmélet és a gyakorlat szorosan kapcsolódva mélyül el a tábor 5 napja folyamán.

Mindezt egy fiatal, lendületes és kreativitással teli alkotócsoport tagjainak segédletével. Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 62 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész és Gollob Hanna MOME animáció szakos hallgató.


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 22-26.
Divat és textiltervezés
kreatív és kézműves műhely kamaszoknak

A tábor a divat népszerű és szerethető világán keresztül nyújt betekintést a kreatív tervezés világába. A fiatalok részt vehetnek szabad, de sablonoktól mentes tervezői folyamatokban, mely nem csupán a ruha, az öltözékkiegészítő és ékszer tervezés, hanem a kreatív élet számos egyéb területén hasznosítható. Gazdagítja a képzeletet, az ízlést, segíti a nyitottságot.

A programok során nem csak az elmélet és a tervezői gondolkodás, hanem a kevésbé ismert ám nagyon élvezetes textilminta tervezés, anyagfestés, varrás is előtérbe kerül. Mindemellett az újra reneszánszát élő és a mai design világához alkalmazkodó hímzés és nemez művészetével is ismerkedhetnek a résztvevők. Profi iránymutatással, divat- és textiltervező iparművészként alkotó oktatónk segítségével a gyerekek rengeteg értékes információhoz és gyakorlati tapasztalathoz juthatnak.
Érdekes és megújuló alapanyagokkal, formákkal kísérletezhetnek és hozhatnak létre új, saját készítésű dekoratív ruhadarabokat, kiegészítőket, akár tárgyakat is.

A tábor segíthet a divatszakma iránt érdeklődők továbbtanulásban, a lehetőségek megismerésében.
Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően fogunk foglalkozni, alkotni. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 65 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Bokányi Nóra textiltervező művész


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 29. - augusztus 2.
Festészet és színes technikák

Nem elégszel meg azzal, hogy csak mások által már megalkotott képeket másolj? Szeretnéd végre igazi művészek segítségével magad is kipróbálni?

Ezt a táborunkat kifejezetten azon gyerekek számára álmodtuk meg, akik szeretik a színeket, formákat, fantáziájuk végtelen és vonzalmat éreznek a festészeti technikák iránt. A táborban a színkeverésen, a hagyományos festészeti technikák gyakorlati elsajátításán túl, a gyerekek belekóstolhatnak a művészi önkifejezés, és az alkotás adta határtalan szabadság élvezetébe.
Ugyan itt is megfigyeljük vagy akár le is másoljuk nagy alkotók munkáit, de a megtapasztalt tudás és stílusjegyek birtokában önálló képet is alkotunk.
Közeli hangulatos parkokban, a természetet közvetlenül megfigyelve festünk a nagy impresszionisták ecsetkezelésének tanulmányozása után, és lesz szürreális, szabadon szárnyaló gondolatok utáni alkotás, az érzelmek és álmok megvalósításával.
A tábor végeztével a kis művészek valódi festményekkel fognak hazatérni, amik életre szóló kincset és muníciót jelenthetnek majd nekik.

Olajjal ritkán festenek a gyerekek, mivel az anyag lassan száradó, költséges, a kezelése „macerás". Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a festészet „királynőjének” számító olaj-technikát is érdemes megismertetni az arra fogékony és azt értékelő gyerekekkel. Emellett az igen népszerű akril, a spontaneitásnak is teret adó akvarell, vagy a hagyományos (tojás) tempera technikák is teret kapnak.

Díj: 65 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Breszkovics Bernadett festőművészAz elmúlt évek adatai alapján táboraink teljesen meg szoktak telni, de a tábor elindításához szükséges minimum létszám: 6 fő. Ha a tábor nem indul el, a kezdete előtt 2 héttel tájékoztatjuk a jelentkezőket, az díjelőleget visszautaljuk.