ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Újpesti táboraink helyszíne: 1043 Budapest, Árpád út 53. (az árkád közepén)
Táboraink más helyszíneken

A Manzart Rajziskola 18 éve szervez nyári táborokat.

Táboraink alapvetően bejárós jellegűek, az ebédet tartalmazzák. A tábori program 9-16 óráig tart, szükség esetén akár 8 órától is tudjuk fogadni a gyerekeket. (Kivéve börzsönyi művésztelep, ami ottalvós.)

A táborokban az összes felhasznált anyagot és eszközt a rajziskola biztosítja.

A táborok remek lehetőséget nyújtanak szárnypróbálgatásra a művészet és kreativitás területén. Az első kapu lehet egy varázslatos terület felé, ami a későbbiekben évekre vagy akár egy életre meghatározóvá válhat. Sokan „használják" arra a táborokban gyűjtött tapasztalatot, hogy könnyebb legyen a döntés, akarnek-e esetleg ezzel a területtel komolyabban is foglalkozni.

Akik pedig csak egy nyári, alkotással feltöltő és nyugalmas programra vágynak,szintén nem fognak csalódni. Remek saját művekkel, sok-sok hasznosinformációval és tudással gazdagodnak.

Minden táborunkat egy oktatónk vezeti és egy asszisztens segíti.

A regisztráció minden tábor esetén a díjelőleg befizetésével véglegesedik, ami egységesen 20 000,- Ft/fő. A díjelőleget a táborozó esetleges visszalépése esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Érdeklődés / Jelentkezés: manzart.rajziskola@gmail.com


ÚJPESTI MANZART MŰHELY


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. június 24-28.
Manzartocska - Kreatív alkotóműhely gyerekeknek

Közvetlen az iskolaév befejezése után, igyekszünk a gyerekeknek a lehető legnagyobb szabadság-élményt adni, ezért az 5 napot a műtermünkön kívül legtöbbször a szabadban, sétatávolságra elérhető helyszíneken alkotni.

Minden nap egy másik művészeti alaptechnika megismerésére és gyakorlására fókuszálunk. Grafit, szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs, agyag és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapokat. A délelőtti és délutáni művészeti foglalkozást egy sétával egybekötött ebéd és játszótéri szieszta fogja tagolni. A műteremben kipróbáljuk azokat a művészeti alap eszközöket és technikákat is, amiket eddig csak kívülről csodáltunk, végre nem sürget az idő, el tudunk merülni az apró részletekben is.
Tervezünk egy dunaparti, piknikkel egybekötött napot is, ahol a megszokottnál kicsit több gyaloglás várható és ha az időjárás engedi az ebéd az alkotói helyszínen, piknik formában lesz.
A foglalkozásokon a gyerekek fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének. Minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 56 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 8-10 év

A tábort vezeti: Breszkovics Bernadett képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 1-5.
5 nap 5 művészeti technika

Sokmindent tanultál már magadtól YouTube videókból? Szeretnéd végre igazi művészek segítségével te magad is kipróbálni? 5 napos táborunkban minden nap egy új művészeti technika megismerésére és az azzal való alkotásra, abban való elmélyülésre fókuszálunk.
A rajzi alapokhoz használatos grafit, a lágy hatású, maszatolható szén vagy pasztell, a rétegekben festhető akril, a spontán akvarell, a japán metszeteket eszünkbe juttató tus, a játékos kollázs és montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapprogramot.

Szívből ajánljuk azoknak is, akik évközben a sűrű hétköznapokon nem tudnak eljutni rajziskolába! A tábor programja hasonló lesz mint a Manzartban évközben megszokott és nagyon kedvelt művészeti foglalkozások. Akik pedig már gyakorlottabbak esetleg rajziskolába járnak, végre időkorlátok nélkül egész nap alkothatnak velünk, együtt elmélyedhetünk a kedvenc technikánkban. Megismerhetünk és kipróbálhatunk újakat, olyanokat amiket eddig talán még nem is láttunk és hallottunk.

Amikor csak tehetjük majd, a szabadban, sétatávolságra elérhető közeli parkokban, zöld helyszíneken fogunk alkotni. Tervezünk egy dunaparti, piknikkel egybekötött napot is, ahol a megszokottnál kicsit több gyaloglás várható és ha az időjárás engedi az ebéd az alkotói helyszínen, piknik formában lesz.
A foglalkozásokon a gyerekek fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének. Minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 56 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 11-14 év

A tábort vezeti:Jordán Lili festőművész és Domokos Zoltán festőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 8-12.
Magicbook - illusztráció és kalligráfia

Rengeteget rajzol otthon a gyermek, naplót ír, szereti a fantázia világában megélni magát? Az immáron hagyományosan Manzart védjeggyé vált „csodakönyv" készítő táborunkban az 5 nap során a gyerekek a legkülönfélébb rajzi és festészeti technikákon túl, bepillantást nyerhetnek a könyvkészítés részleteinek fantáziadús világába.

A népszerű, de türelmet igénylő kalligráfiát vagyis szépírás tudományát is belecsempésszük a programba. Beszélünk és példákat mutatunk az illusztrációra, mint olyan rajzi műfajra, ami egy szöveg kiegészítőjeként rengeteg plusz jelentést hordoz.
Legyen az verses kötet, saját napló, magunk vagy mások által megálmodott mese, - kép és szöveg egy világgá forr össze.
A hét folyamán egy valóságos kis könyv vagy napló áll össze telis-tele rajzokkal, illusztrációkkal, kalligrafált vagy saját kézírással. Akár beleragasztott kincsekkel, titkos utalásokkal amit csak az alkotó ismerhet meg igazán. Minden tudás benne lesz, amit a tábor alatt elsajátítottak, de a valódi érték mindemellett a gondolkodós, magunkba mélyülő kicsit elcsendesedett pillanatokban rejlik, amire a mai világunkban a gyerekeknek talán nagyobb szükségünk van, mint valaha. A könyvecske saját, kézzel merített papírból, egyedileg tervezett formában, örök emléke lesz a nyárnak.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz, amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 55 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 11-14 év

A tábort vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 15-19.
Sketchbook, vázlatrajz, útinapló

Imádod a sketchbookokat, szeretsz firkálni? Jó lenne ha egy hozzáértő segítene egy kicsit a művészeti technikák közt eligazodni?

Táborunkban a fiatalok sok-sok művészeti technikát sajátíthatnak el, hogy élményeik gyors megörökítése meghatározó hobbivá válhasson, akár életre szólóan segítsen gondolataik, vagy utazásaik kreatív megörökítésében.
Az első nap rögtön elkészítik saját sketchbookjukat, amibe aztán végig rajzolnak, festenek, ragasztanak.
A spontaneitásnak teret adó akvarell, a keleti metszetek világára is emlékeztető tus, a technika egyszerűségéből adódóan őszinte képet adó golyóstoll, filc vagy ceruza és egyéb művészeti eszközök segítségével megtanulhatnak gyors vázlatokat készíteni a látott világról. Ezeken a skicceken aztán tovább dolgoznak, saját benyomásaik és gondolataik alapján részletesebb, kidolgozottabb képeket is alkotnak belőlük.

Délelőttönként kisebb-nagyobb sétával, a közeli hangulatos tereken akár piknikkel egybekötve, felfedezik az izgalmas látnivalókat, ráéreznek a nézés és látás közti különbségre. Gyakorolják a hétköznapi, de annál izgalmasabb részletek észrevételét, skicceket rajzolnak/festenek, firkákban „jegyzetelnek". Délutánonként a felvázolt élményeket megtanulják feldolgozni és formába önteni. A népszerű képregény-animáció és illusztráció készítés alapjait is érintő feladatok kiegészülhetnek hozzáadott ragasztott tépett emlék darabokkal kollázs vagy montázs formájában.
Így ismerkednek meg a gyerekek lépésről-lépésre az „útinapló" vagy „sketchbook" készítésének titkaival.

Díj: 58 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-16 év

A tábort vezeti:Jordán Lili festőművész és Domokos Zoltán festőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 22-26.
Képregény-animáció gyerekeknek

Rajziskolán az elsők közül való, aki elkezdett, a mára már hatalmas népszerűségnek örvendő képregény rajzoló műfajban gyerekekkel foglalkozni.
Az elmúlt néhány év alatt rengeteget változott a világ és ez éppen a fiatalok online térben való létezését érinti leginkább. Rengetegen merülnek el a végtelen lehetőség adta álmok világában, képzeletbeli történetekben. A karakterekkel való azonosulás a mai kor gyermekeinek és fiataljainak szerepjátéka.

Ennek megélése és gyakorlása nagyon sokféle szinten és színvonalon történhet. A már kész, más alkotók által már kitalált és megrajzolt képregény, manga és anime másolásán túl, millió csoda és lehetőség vár az arra fogékony gyerekekre. Ha utat és példát mutatunk a karakterek képzeletbeli világában lévő sokféleségre, az egyszerű másolási folyamatokon túl, igazi kreatív tevékenységgé válhatnak.

Várjuk azokat a gyerekeket, akik nem csak rajzolni, de írni, gondolkodni, történeteket mesélni is szeretnek. A képregény az önkifejezés egyik legszabadabb és legönállóbb műfaja. Lehetőséget biztosít bárkinek, hogy fantasztikus kalandokat éljen meg egy saját maga alkotta világban.

Táborunkban ezeket az ötleteket játékos feladatokkal és különféle művészeti technikák alkalmazásával szeretnénk kicsalogatni a résztvevő gyerekekből, hogy saját maguk hozhassák létre a hozzájuk leginkább illő alkotásokat. A gyerekeknek lehetőségük lesz belekóstolni az animációs tervezés és mozgatás alapjaiba is, számos kreatív feladat során. Megismerkedhetnek a stop-motion animáció, a storyboard rajzolás és a fázis rajzolás sajátosságaival is. Kortárs és klasszikus illusztrátorok és művészek, animációs tervezők, képregény készítők munkáival inspirálva, az elmélet és a gyakorlat szorosan kapcsolódva mélyül el a tábor 5 napja folyamán.

Mindezt egy fiatal, lendületes és kreativitással teli alkotócsoport tagjainak segédletével. Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 58 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 9-12 év

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész és Gollob Hanna MOME animáció szakos hallgató.


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. július 29-augusztus 2.
„Dixit” saját illusztrációs kártyajáték készítés
rengeteg asszociációval, játékkal, beszélgetéssel

Táborunkat azoknak a gyerekeknek álmodtuk meg, akiknek a képzeletük végtelen, de a képeik, alkotásaik megvalósításban szeretnének tanulni, fejlődni.

Akik ismerek a Dixit játékot tudják, hogy csodálatos egyedi vizuális, asszociációs világával szinte forradalmasított a társasjátékok területén.

A tábor 5 napja során mindenki elkészíti saját tervezésű és kivitelezésű kártya pakliját. Az elkészülés folyamata viszont jóval túlmutat önmagán, a program során belekóstolunk a játéktervezés és mese illusztrációs szakma műhelytitkaiba. Sokféle művészeti technikát hívunk segítségül ahhoz, hogy az általunk megálmodott képek a lehető legszebben készüljenek el. A rajzi alapokhoz használatos grafit, a lágy hatású, maszatolható szén vagy pasztell, a rétegekben festhető akril, a spontán akvarell, a japán metszeteket eszünkbe juttató tus, a játékos kollázs és montázs és ezek vegyes használata mind előtérbe kerül a megfelelő pillanatban.
Mindenki a saját tempójában készül a rajzokkal, senkit sem sürgetünk és senkinek sem kell majd kapkodnia. Így a közös alkotás révén, az esetleg még hiányzó kártyalapokat a társaink által készített alkotásokkal tudjuk pótolni, így a tábor végén mindenki egy saját, egyedi és teljes pakilval tér haza.

A tábor erőssége a szabad fantázia szárnyalása és a sok-sok művészeti technikai tanulás mellett, hogy a közösen elkészített közös produktum örömét tudja adni az egyéni kivitelezés mellett.
A tematikából adódóan a tábor a megszokottnál több emberi interakciót, élő kommunikációt, egymásra hangolódást kíván meg a gyerekektől, amire a mai világunkban talán még nagyobb szükségünk van, mint valaha.

Díj: 62 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 9-12 év

A tábort vezeti: Kádár Emese képzőművész és Rácz Zsófia művészeti egyetemista hallgató


Manzart rajziskola nyári tábor

2024. augusztus 5-9.
Festészet és színes technikák tábor

Nem elégszel meg azzal, hogy csak mások által már megalkotott képeket másolj? Szeretnéd végre igazi művészek segítségével te magad is kipróbálni az önálló alkotás örömét?

Ezt a táborunkat kifejezetten azon gyerekek számára álmodtuk meg, akik szeretik a színeket, formákat, fantáziájuk végtelen és vonzalmat éreznek a festészeti technikák iránt. A táborban a színkeverésen, a hagyományos festészeti technikák gyakorlati elsajátításán túl, a gyerekek belekóstolhatnak a művészi önkifejezés és az alkotás adta határtalan szabadság élvezetébe.
Megfigyeljük vagy akár le is másoljuk nagy alkotók munkáit, de a megtapasztalt tudás és stílusjegyek birtokában önálló képet is alkotunk.
Közeli hangulatos parkokban, a természetet közvetlenül megfigyelve festünk a nagy impresszionisták ecsetkezelésének tanulmányozása után, és lesz szürreális, szabadon szárnyaló gondolatok utáni alkotás, az érzelmek és álmok megvalósításával.
A tábor végeztével a kis művészek valódi festményekkel fognak hazatérni, amik életre szóló kincset és muníciót jelenthetnek majd nekik.

Olajjal ritkán festenek a gyerekek, mivel az anyag lassan száradó, költséges, a kezelése „macerás". Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a festészet „királynőjének” számító olaj technikát is érdemes megismertetni az arra fogékony és azt értékelő gyerekekkel. Emellett az igen népszerű akril, a spontaneitásnak is teret adó akvarell, vagy a hagyományos (tojás) tempera technikák is teret kapnak.

Díj: 62 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 10-15 év

A tábort vezeti: Breszkovics Bernadett festőművészAz elmúlt évek adatai alapján táboraink teljesen meg szoktak telni, de a tábor elindításához szükséges minimum létszám: 6 fő. Ha a tábor nem indul el, a kezdete előtt 2 héttel tájékoztatjuk a jelentkezőket, az díjelőleget visszautaljuk.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat