Akvarell festés a Dunakanyarban, evezéssel egybekötve
2019. szeptember 21.

 

Különleges programmal várjuk szeptember 21-én, a művészet, a természet és az evezés kedvelőit! Az ország egyik legvarázslatosabb pontjára utazunk és megfestjük a legszebb panorámát úgy, ahogy a fénykép sohasem adja vissza!   Kismarosról az ország egyik legvarázslatosabb pontjára evezünk át csoportosan, és megfestünk egy csodálatos panorámát úgy, ahogy a fénykép sohasem adná vissza!  Rajziskolánkban is oktató festőművész segítségével tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festő művészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. 

A hangulatos kirándulás, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják.   Rajziskolánkban is oktató festőművész segítségével tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festő művészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. A hangulatos kirándulás, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják. 

Részletes program:
Találkozó Kismaros állomáson 9.45 kor (A Nyugatiból 9.07 kor indul a zónázó vonat, mely egyenesen Kismarosra megy) 

10.00-11.30  
Kenuval csoportosan átevezünk a Kisoroszi szigetcsúcsra

11.30-16.00
A Dunakanyar panorámájának festése akvarell technikával: víz, hegyek, Visergádi vár. A parton párnákon ülve készítjük el alkotásunkat.  Első lépésként bemutatjuk az eszközöket, a technikában rejlő lehetőségeket, majd egy rövid vázlat bemutató következik, ami inspirációt és instrukciót ad az önálló alkotáshoz. Ezután mindenki kiválasztja, hogy honnan szeretne festeni, festőművész oktatónk pedig személyreszabottan tanácsokat ad és segít. Lehetőség van egy második festmény , vagy akár vázlatok elkészítésére, melyben újra kipróbálhatja magát az alkotó, ezúttal egy közelebbi jelenetet is megfigyelve: egy csónak, kő, virág vagy akár egy festőtársa, elhelyezésével az előtérben.  Ebéd piknik formában saját igény szerint.  

16:00
Visszaevezés Kismarosra 

17:00
Hazaindulás a 17.16 -os vonattal, 35 perces út a Nyugatiba. Igény szerint, egyénileg természetesen lehet maradni, de maga az oktatás 17.00-ig tart.  

A programot 18 éven felülieknek ajánljuk, de szülői engedéllyel (mentőmellény kötelező viselése mellett) 16 éves kortól is várjuk a jelentkezőket. Kenuzásban is jártas szülő kíséretében a  gyermekeket is szívesen látunk!  

A kirándulás ára: 12.000 Ft/fő (ebben benne van a kenu bérlése is) + útiköltség (Vonat esetén: Diák: 465 Ft/jegy, Felnőtt: 930 Ft/jegy)  

A díj tartalmazza:  
- Egész napos festészeti oktatást és felügyeletet ( a kenuzásnál 2 kísérő)
- Teljes felhasználandó anyag és eszköz szükségleteit
- a kenuk bérleti díját   

Egyéb információk, amit a díj nem tartalmaz:  
- A napközbeni étkezést mindenki magának biztosítja, otthonról hozott szendvicset javaslunk, (a szigetcsúcson nincs vásárlási lehetőség, ezért kérjük az innivalóról is gondoskodjanak)  
- Az utazás költségét és jegyének megvásárlását (mely történhet akár vonattal akár autóval) mindenki magának biztosítja.  
- Olyan ruhába jöjjenek, amit a legkevésbé sem sajnálnak. Legyen mindenkinél vízálló tasak vagy egy befőttes üveg, (amibe a pénzt, kulcsot, telefont bele tudja rakni), törölköző, váltóruha, strandpapucs.

Vezeti: Lajkó Nóra festőművész

Jelentkezés és regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A regisztráció 5.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.