Kaméleon akvarell festés
2019. október 19.

 

Workshopunkon az akvarell festés könnyed és látványos technikájával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az akvarell vagy más néven vízfestés olyan technika, ami rövid idő alatt látványos eredményt mutat, a kezdők hamar önbizalmat nyernek tőle. Az alkotási folyamat rendkívül élvezetes, a színek összefolyatása, szabad keverése visszahozza a gyermekkori kreativitás önfeledt átélését. 

Általános tapasztalat, hogy a kezdeti segítség után a résztvevők már otthoni körülmények között is folytatják, tökéletesítik tudásukat. Az akvarellezés technikája lehetővé teszi az egyéni önkifejezést. Jelen van benne a nagyvonalú, foltszerű festészet, a véletlen varázsa, de ugyanakkor precíz, kifejező, a végletekig kidolgozott részletek is színesíthetik. A workshopon megfestendő képet előrajzoljuk, a hangsúly a festészeti technikán lesz. 

A kézzelfogható végeredmény, egy akvarell papíron megfestett és bekeretezett saját készítésű alkotás lesz, amit a büszke tulajdonosok természetsen magukkal vihetnek. A megfestendő téma az esemény fejlécében látható kaméleont ábrázoló kép lesz. Programunkon a rajzolásban és festészetben teljesen kezdő felnőtteket és gyermekeket egyaránt várjuk, 12 éves kortól.  

A workshop tematikája:
- festékek, papír, eszközök bemutatása, a használatuk ismertetése
- színkeverés alapismeretek
- akvarell technikai alapok
- a kép lépésről-lépésre történő megfestése 

Időpont: 2019.10.19,  szombat 15.00-18.00

Ár: 9000 Ft

Vezeti: Lajkó Nóra festőművész

Jelentkezés és regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A regisztráció 5.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.