Karácsonyi kalligráfia workshop
2019. december 8.

 

Workshopunkon a résztvevők belekóstolhatnak a szépírás technikájába, a klasszikus és modern kalligrafikus eszközök, az ecset, ecsetfilcfilc, vágott hegyű filc, és a tustoll segítségével. Mindegyik eszközzel más-más hatás érhető el,tudatosan változtatva meg a saját kézírást. Megmutatjuk azokat a mesterfogásokat, titkokat, amelyek segítségével írásképed fejlődhet, sok-sok gyakorlással új művészeti terület felfedezésével. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet: monogram, logo, arculat, cégtábla, díszcsomagolás, emléklapok, oklevelek, füzetborító, kísérő kártya, esküvői meghívó, ültető lap, menükártya, stb. 

A program igény szerint egyénre szabottan alakul, mi mindenkinek segítünk a megvalósításban, hogy olyan írásképet, grafikát vihessen haza, amilyet megálmodott. Igény szerint akvarell festéssel kiegészített képkészítés is része lehet a programnak. Egy olyan kész felirattal távozhatsz a nap végén, amely örök emlék és egyúttal inspiráló produktum a továbblépéshez. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet.  

Ha még sosem tanultál szépírni tussal, tollal vagy gyerekkorodban fogtál ecsetet utoljára?  A programot úgy terveztük meg, hogy maximálisan figyelembe vesszük és igazodunk az egyéni tudásszinthez. Nincs elvárás és nem lesz kudarcélmény! A workshopon való részvételnek nem feltétele az előzetes kalligráfiai, rajzi vagy festészeti előképzettség. Gyakorlott kezű oktatónk segítségével a résztvevők lépésről lépésre haladnak a megvalósítás felé.  

DECEMBER 8. - ÜNNEPI AJÁNDÉKÖTLET! 
A program során a legszemélyesebb, egyedi ajándék készíthető saját kézírásunk felhasználásával. A teljesség igénye nélkül: ünnepi felirat átlátszó gömbben, mottó, amit aztán nyomtatva pólón, képkeretben, ezer meg ezer felületre megálmodhatunk, ajándékkártya saját készítésű borítékban, kézzel készített képeslap, akvarell festéssel kiegészítve, csak a fantáziánk szabhat határt! Mi segítünk a profi kivitelezésben.  

Mit tartalmaz a workshop ára?  
– A workshopon felhasznált összes anyag költségét.
- Tipográfus oktató folyamatos korrektúráját és segítségét.
- Teát és aprósüteményt.  

Amit még biztosan nyújtani fogunk:  
– Vidám, energiával töltő programot, ahol a résztvevők garantáltan fogják élvezni a művészet által nyújtott önmagunkba feledkezés flow élményét.  
-  Alapfokú  tipográfiai ismeretet, ami akár későbbi kreatív tevékenységekben is hasznos lehet.
– Inspiráló hangulatú környezetet és kellemes zenét.
– Hazavihető saját művet, ami egyedi dísze lehet otthonunknak, de személyes, kreatív ajándéknak is kiváló.  

Ár: 9.000,- Ft

Időpont: 2019.12.08., vasárnap 10.00-13.00

Vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus

Jelentkezés és regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A regisztráció 5.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.