Klasszikus kalligráfia workshop
2020. március 22.

 

Workshopunkon a résztvevők belekóstolhatnak a szépírás technikájába, a klasszikus és modern kalligrafikus eszközök, az ecset, ecsetfilcfilc, vágott hegyű filc, és a tustoll segítségével. Mindegyik eszközzel más-más hatás érhető el,tudatosan változtatva meg a saját kézírást. Megmutatjuk azokat a mesterfogásokat, titkokat, amelyek segítségével írásképed fejlődhet, sok-sok gyakorlással új művészeti terület felfedezésével. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet: monogram, logo, arculat, cégtábla, díszcsomagolás, emléklapok, oklevelek, füzetborító, kísérő kártya, esküvői meghívó, ültető lap, menükártya, stb. A program igény szerint egyénre szabottan alakul, mi mindenkinek segítünk a megvalósításban, hogy olyan írásképet, grafikát vihessen haza, amilyet megálmodott. Igény szerint akvarell festéssel kiegészített képkészítés is része lehet a programnak.
Egy olyan kész felirattal távozhatsz a nap végén, amely örök emlék és egyúttal inspiráló produktum a továbblépéshez. A betűk formálása, a felirat megtervezése, a gyakorlás meditatív tevékenység a mindennapok rohanásában. Az itt tanultakat az élet számos területén hasznosítani lehet.

Ha még sosem tanultál szépírni tussal, tollal vagy gyerekkorodban fogtál ecsetet utoljára?
- A programot úgy terveztük meg, hogy maximálisan figyelembe vesszük és igazodunk az egyéni tudásszinthez. Nincs elvárás és nem lesz kudarcélmény! A workshopon való részvételnek nem feltétele az előzetes kalligráfiai, rajzi vagy festészeti előképzettség. Gyakorlott kezű oktatónk segítségével a résztvevők lépésről lépésre haladnak a megvalósítás felé.

Mit tartalmaz a workshop ára?
– A workshopon felhasznált összes anyag költségét.
- Tipográfus oktató folyamatos korrektúráját és segítségét.
- Teát és aprósüteményt.

Amit még biztosan nyújtani fogunk:
– Vidám, energiával töltő programot, ahol a résztvevők garantáltan fogják élvezni a művészet által nyújtott önmagunkba feledkezés flow élményét.
- Alapfokú tipográfiai ismeretet, ami akár későbbi kreatív tevékenységekben is hasznos lehet.
– Inspiráló hangulatú környezetet és kellemes zenét.
– Hazavihető saját művet, ami egyedi dísze lehet otthonunknak, de személyes, kreatív ajándéknak is kiváló.

Ár: 9000,- Ft

Időpont: 2020.03.22., 10.00-13.00

Vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus

Jelentkezés és regisztráció:
manzart.rajziskola@gmail.com
+3620 9152 595

A regisztráció 4000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.