Egynapos akvarell workshop a Dunakanyarban
2019. május 18.

 

Különleges programmal várjuk május 18-án, a művészetet kedvelő gyerekeket, családokat! Az ország egyik legvarázslatosabb pontjára utazunk és megfestjük a legszebb panorámát úgy, ahogy a fénykép sohasem adja vissza! 

Rajziskolánkban is oktató festőművész segítségével tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festő művészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül. A hangulatos kirándulás, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják. 

Részletes program:
9:07
Indulás a Nyugatiból. Érkezés Nagymarosra 9:50 

10.00-13.00
Visegrádi vár és Duna festése akvarell technikával. A vonatállomástól 5 perc sétával jutunk el a strandhoz, ahol fák árnyékában, padokon, füvön, párnákon ülve készítjük el pár órás alkotásunkat.
Első lépésként bemutatjuk az eszközöket, a technikában rejlő lehetőségeket, majd egy rövid vázlat bemutató következik, ami inspirációt és instrukciót ad az önálló alkotáshoz. Ezután mindenki kiválasztja, hogy honnan szeretne festeni, festőművész oktatónk pedig személyreszabottan tanácsokat ad és mindenkit segít. 

13.00-14.00
Ebéd piknik formában. 

14.00-17.00
Délután egy második festmény készül, melyben újra kipróbálhatja magát az alkotó, ezúttal egy közelebbi jelenetet is megfigyelve: egy csónak, kő, virág vagy akár egy festőtársa, elhelyezésével az előtérben. 

17:00
Hazaindulás a 17.10-es vonattal, 40 perces út a Nyugatiba. Igény szerint, egyénileg természetesen lehet maradni, de maga az oktatás 17.00-ig tart. 

Ajánlott minden korosztály számára a következő feltételeket figyelembe véve:
- 13 éves kor alatti gyerekeket szülő részvétele mellett tudunk fogadni.
- Amennyiben a szülő is részt kíván venni alkotóként, úgy a program teljes díja az ő részére is fizetendő. 

A kirándulás ára:
9.000 Ft/fő + útiköltség (Vonat esetén: Diák: 560 Ft/jegy, Felnőtt: 1120 Ft/jegy) 

A díj tartalmazza:
- Egész napos festészeti oktatást és felügyeletet
- Teljes felhasználandó anyag és eszköz szükségleteit 

Egyéb információk:
- A napközbeni étkezést mindenki magának biztosítja, az otthonról hozott szendvics mellett lehetőség van a helyszínen, strandi büfékben is ebédelni.
- Olyan ruhába jöjjenek, amit a legkevésbé sem sajnálnak. Legyen mindenkinél sapka, naptej, saját kulacs, esőkabát, kullancs és szúnyog riasztó.
- Néhány plédet és párnát biztosítunk, de ha van otthon összecsukható kisszék vagy kedvenc párna, hozhatják magukkal. 

Vezeti: Lajkó Nóra festőművész

Jelentkezés és regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com 

A regisztráció 5.000 Ft előleg befizetésével lehetséges. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleg a rajziskola bármelyik másik programján levásárolható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyezetetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén a részleteket e-mailben egyeztetjük. A programot minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. Amennyiben a megfelelő létszámú jelentkező nem gyűlik össze, a programot nem tudjuk megtartani, a befizetett előleget visszautaljuk.

Érdeklődés / Jelentkezés