MI IS A MANZART RAJZISKOLA ÉS MŰVÉSZETI MŰHELY?

A Manzart Rajziskolát 2005-ben alapította a magyarországi rajztanítás igazi nagymestere, Szunyoghy András és volt tanítványa Somos Ildikó reklámgrafikus, art director. A mester és tanítvány kapcsolat az évek alatt barátsággá, a rajziskola pedig családias hangulatú közösségé alakult. Az első években egy felnőtt és egy tini csoporttal indult a képzés. Egy varázslatos hangulatú tetőtérben hiánypótló, friss szellemiségű művészeti tér született, amely rövid idő alatt sokakat vonzott magához. Az oktatói csapat és a programok sokszínűsége évről-évre bővül. A „rajziskola minden korosztály számára” nem csak hangzatos szlogen, hanem működő struktúra, fontos alappillére iskolánknak.

Az eltelt sűrű évek alatt rá kellett jönnünk, hogy tevékenységünk nem csupán a rajzolás képességének fejlesztését elősegítő foglalatosság. Sokkal több és összetettebb folyamat: életszemlélet formáló, személyiségfejlesztő, egyfajta „szelíd" terápia. Számos felnőtt hallgatónk számol be a művészeti foglalkozások hatására történt pozitív változásokról: megnövekedett életkedvről, önbizalomról, önismeretről. Nem egy pályaváltásnak voltunk már szemtanúi és szintén nem ritka, hogy nyugdíjas tanítványunk, mélyen eltemetett álmait megvalósítva lesz a Manzart segítségével aktív, kiállító művész.

Felnőtt vendégeink nagy része azért a flow élményért jár hozzánk, mely megtölti a monoton hétköznapokat színekkel.

Tapasztalataink szerint rövid lélegzetű eseményeinken is sokszor meg tud történni a csoda. Egy gondtalan kétórás festés sokszor hetekig tartó muníciót, de akár életre szóló élményt is jelenthet, amit szinte csak a rég elfeledett gyermekkor adott utoljára.

Mára több helyszínen, 12 állandó kurzuson, hétvégi workshopokon, népszerű táborainkban, rendezvényeken, születésnapi programjainkon keresztül közvetítjük üzenetünket a Manzart élményt. Alkosd meg magad!