KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ
2023/2024
12-15 éves korig ajánljuk

 

Vannak gyerekek akiknél egészen kicsi korban egyértelműen eldől, hogy művészeti területen fognak érvényesülni. Vannak olyanok is, akik a pályaválasztás küszöbén hetedik-nyolcadik oszályos korukban szembesülnek azzal, hogy a kreatívitás, kézműveskedés, a rajzolás áll legközelebb hozzájuk. Ekkor kerül fókuszba a pályaválasztás nehéz kérdése, a művészeti isoklák feltérképezése, az ezekbe történő bejutás esélyének latolgatása, egyszóval a felvételi kérdésköre.

Gyakori kérdések ebben az élethelyzetben a szülők részéről:
Mit fog kezdeni ezzel az iskolával a gyermek?
Milyen lehetőségei lesznek?
Hogyan fog megélni művészként?
Milyen szakmákban tud elhelyezkedni?

Alább néhány példa:
Grafikus, illusztrátor, art direktor, formetervező, stylist, belsőépítész, enterior designer, fotós, animációs tervező, divat és öltözéktervező, textiltervező, jelmez és díszlettervező, maszkmester, foodstylist, formatervező, ötvös, ékszertervező, festőművész, grafikusművész, szobrászművész, hogy csak a legismertebbeket és legnépszerűbbeket említsük.

Büszkén állithatjuk, hogy a magas túljelentkezésekkel terhelt művészeti intézményekbe való bejutási arányunk szinte 100%-osnak mondható.

Várjuk mindazokat a gyerekeket, akik eltökélten állnak a felvételi előkészítő kemény, ám annál szórakoztatóbb „munkájának” elébe. Ugyanakkor várkuk azokat is, akik még bizonytalanok, érdeklődésük még nem orientálódott egyértelműen, segítünk a tájékozódásban, egyéni és testreszabott programunkkal megkönnyítjük a dötés nehézségét.

A kurzus felépítése:
A kurzus programja igazodik a februárban zajló Képzőművészeti Gimnázium felvételi elvárásaihoz. Szeptembertől-februárig gyakoroljuk a grafittal készülő térbeli test (kockológia), egy csendélet látvány utáni megalkotása színes technikával és a portré rajzolás magas szintű elsajátítását. Februártól, amikor a felvételik lezajlanak lazítunk, és egyéb színes technikákkal, vázlatrajzolással (sketchbook) linómetszéssel is foglalkozunk. 

Javasolt a rajzi képzés mellett a kiválasztott szakágra való felkészülés és portfólió összeállítás is (főként a Kisképzőbe való jelentkezés esetén). Népszerűek, emiatt igen nagy a túljelentkezés a művészeti középiskolákba, a grafika, festészet, textil-divattervezés, animáció, fotó szakágakra, ezért iskolánkban mindegyik irányhoz biztosítunk szakmai oktatót és kurzust. Ezek kiválasztásával kapcsolatban személyes konzultációt javasoljuk.

Mikortól érdemes elkezdeni a felkészülést?
Egyénfüggő, hogy ki milyen háttértudással, szorgalommal érkezik. Ideális esetben a felkészítés 6. vagy 7. osztályban elkezdődik.

Hetente hány alkalom szükséges a sikeres felvételihez?
Intézménytől és az egyéni fejlődés ütemétől függ. Általános tapasztalat azonban, hogy a művészeti középiskolás felvételikhez (szetemberi kezdés esetén) heti egy, a Kisképzős felvételi esetén heti két alkalom szükséges. A Kisképzős felvételi előtti utolsó szakaszban (december-január) szakirányú felkészülés is javasolt az általános rajz mellett. Iskolánkban az összes szakhoz szükséges képzés és oktató elérhető. (Grafika, animáció, textil-divat, festő, fotó, kerámia, üveg...stb)

RAJZI ALAPOZÓ KURZUSOK - választható helyszín és időpont opciók:

Hétfő: 15.00–16.45
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Lajkó Nóra

Hétfő: 15.30 –17.30
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Breszkovics Bernadett

Kedd: 15.00 –16.45
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Somos Ildikó, Varga Andi

Szerda: 15.00–17.00
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Somos Ildikó, Varga Andi

Péntek: 15.30–17.30
Helyszín: Manzart Újpest - 1043 Budapest, Árpád út 53. - az Újpest-Központ metró megállótól 1 percre
Vezeti: Szász Regina

Péntek: 15.00 –17.00
Helyszín: Manzart Klauzál tér - 1077 Budapest, Csányi utca 7.
Vezeti: Lajkó Nóra

20 000,- Ft / 4 alkalom
Heti két alaklom esetén 40 000 Ft / 8 alkalom

VÁLASZTHATÓ SZAKIRÁNYÚ KURZUSOK
Elkezdhető a rajzi alapozóval együtt is, de a későbbiekben is felvehető. Bevett gyakorlat, hogy a gyerekek több szakirányú kurzust is kiprópálnak, ami segít a szak kiválasztásának eldöntésében.

- grafika
-
képregény-animáció
- divat- és textiltervezés
- festészet
- foto

Ha a heti kettő rajzi alapozó óra mellé szakirányú felkészités is társul, (grafika, divattervezés, fetészet, képregény-animáció, formatervezés, fotó) úgy a rajzi kurzusokért 40 000 Ft helyett csak 35 000 Ft fizetendő. A szakirányú képzések ára a belső linkeken található.

A tanfolyamok ára tartalmazza a foglalkozásokon felhasznált papírt és eszközöket, élő modellt biztosít és a felvétel előtti utolsó két hétben segít a felvételi mappa összeállításában.

A bérleteket mindig az első alkalom kezdete előtt kell megvásárolni. Egy hiányzás pótolható a bérletből, további elmaradt alkalmak esetén a fennmaradó alkalmakat nincs módunkban jóváírni.

A csoportok telítettsége miatt, ha valaki egymás után két hétig hiányzik és nem jelzi, hogy folytatni szeretné a kurzust, úgy tekintjük, hogy a helye megüresedett, így mások is lehetőséget kaphatnak a csoportba kerülésre. Ezért kérjük jelezzék ha egy esetleges utazás, betegség stb miatt hosszabb kiesés várható de folytatni szeretnének a tanfolyamot.

A kurzus díja az akvarell papír árát nem tartalmazza. Ezt az oktató jelzésekor kell a diákoknak magukkal hozniuk.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat